نان کروسان خصوصاً نان کروسان با پودینگ وانیلی از جمله نان‌هایی که به تازگی طرفداران بسیاری پیدا کرده است. با مطالعه دستور پخت ساده و کاربردی نان کروسان می‌توانید صبحانه یا عصرانه‌ای دلچسب برای خودتان فراهم کنید.

مواد لازم

اندازه لیوان استفاده شده 200 میلی لیتر
نیم کیلو آرد (3 لیوان + 1 لیوان یک انگشت کمتر)
کمتر از نصف لیوان شکر
یک پاکت وانیل5گرمی یا مقدار کمی وانیل ایرانی
یک پاکت خمیرمایه خشک فوری یا یک ق غ(10گرم)
یک عدد تخم مرغ
1.5 ق غ روغن مایع
یک لیوان شیر ولرم (ممکن است بعداً کمی بیشتر اضافه شود)
یک پاکت پودینگ وانیلی (طبق دستورالعمل روی بسته آماده کنید)
شیر و کره برای مالیدن روی خمیر

طرز تهیه

ابتدا در ظرفی آرد و شکر و وانیل و خمیر مایه خشک فوری را بریزید و تخم مرغ و روغن مایع را اضافه کرده و سپس شیر ولرم را افزوده وشروع به ورز دادن کنید اگر خمیر سفت بود میتونید کمی شیر اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آورید. وقتی خمیر جمع شد آن را روی میز کار قرار داده و به خوبی ورز بدید و داخل ظرف بذارید و روی آن را بپوشانید و استراحت بدید تا پف کند (حدود 45 دقیقه) در این حین پودینگ را طبق دستور روی آن، با شیر مخلوط کرده و بپزید تا غلیظ شود و قوام بگیرد و آماده کنید( پودینگها در خارج از کشور شیرین نیستن برای همین کمی یا نصف استکان شکر اضافه کنید ولی اگر پودینگ شیرین است نیاز به شکر نیست)
پودینگ داغ را در کاسه ای بریزید و روی آن سلفون بکشید به طوری که سلفون به سطح پودینگ بچسبد و کنار بزارید تا سرد شود
بعد از اینکه پودینگ وانیلی سرد شد سلفون را بردارید و با همزن دستی آن را هم بزنید تا صاف و یکدست شود.

بعد از اینکه خمیر پف کرد و حجم آن دو برابر شد از کاسه خارج کرده و خمیر را به چانه های حدود 70 تا 80 گرمی تقسیم کرده و روی آنها را با حوله تمیز آشپزخانه بپوشانید و 15 تا 20 دقیقه دیگر استراحت بدید سپس هر چانه را با وردنه به شکل مثلث باز کنید و روی قسمت پهن خمیر باز شده به اندازه دلخواه با قاشق پودینگ بذارید و آن را به شکل رول بپیچید و در سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید با فاصله بچینید، در داخل سینی فر نیز 15 دقیقه روی آنها را بپوشانید و استراحت بدید و بعد از این زمان روی خمیر های شکل داده را شیر زیاد بمالید و در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه و با تنظیم شعله بالا و پایین تا زمانی که روی نانها سرخ شود بپزید.

بعد از خارج کردن نانها از فر وقتی از داغی افتادند (حدود 2 تا 3 دقیقه)روی تمام سطح زیر و روی آنها با برس، کره آب شده بمالید و در پودر قند بغلطتانید ومیتوانید هم داغ و هم سرد سرو کنید.

نوش جان

 

دیدگاهتان را بنویسید